Floreant 1 - SPV`81 1    3 - 0
07 oktober 2017 14:30 uur

Floreant stijgt naar derde plaats

Floreant won in eigen huis overtuigend van SPV’81 uit Polsbroek. Door de overwinning staan de nog ongeslagen Boskopers nu op een derde plaats in de vierde klasse C.

In de eerste helft was Floreant heer en meester op het veld. De ploeg speelde voornamelijk op de helft van de bedeesde tegenstander en mocht naar hartenlust combineren. Al na elf minuten scoorde linkermiddenvelder Ward van den Hoogen en in de laatste minuut voor rust tekende hij, op aangeven van Roy Monissen, voor zijn tweede treffer. Dat de score niet veel hoger uitviel was vooral te danken aan doelman Johan de Vos. Zo pareerde hij met kunst- en vliegwerk tot driemaal toe fraaie schoten uit de tweede linie van Wouter van der Burg.

In de tweede helft gooide SPV de schroom wat van zich af, maar moest toch toezien hoe in de 66ste minuut de Boskopers hun voorsprong uitbreidden tot 3-0. Frank de Bruijn veroverde op het middenveld de bal en stuurde Simeon van Klaveren de diepte in. Die was net iets eerder bij de bal dan de uitlopende doelman van SPV en scoorde behendig. Drie minuten voor tijd kreeg SPV zijn allergrootste kans om een tegentreffer te maken, maar Sander Koolwijk zag zijn inzet gekeerd worden door de Boskoopse doelman Gregory Smeenk.

Op 14 oktober speelt Floreant uit tegen Rohda’76 uit Bodegraven, dat vooraf door insiders als een van de kanshebbers in de vierde klasse C werd getipt. (RT)

HOOFDSPONSOREN
Meijers makelaars in assurantiën SVL Heftruck Service Waddinxveen Timmer- Aannemersbedrijf Cor Luijbregts