Floreant 5 - Sportlust `46 11    5 - 3
07 oktober 2017 14:30 uur

Een zwaarbevochten overwinning ondanks een riante voorsprong

Na 2 overwinningen op rij, staat vandaag Sportlust ’46 11 op veld 4 op het programma. Dat we er zin in hebben blijkt wel uit het feit dat zelfs Kees al om 5 over half 2 op Floreant is. Of heeft het iets te maken met de door Kees zelf opgestelde regels?

In de wedstrijd laten we er in de beginfase ook geen gras over groeien. Al in de 5e minuut zet Jeroen ons op een voorsprong, een bal van Bram wordt vanaf de 16-meterlijn over de keeper heen geschoten. En nog geen 5 minuten later is het al 2-0 als Jan Willem voorzet op Jeroen, zijn inzet wordt nog gekeerd door de keeper maar de rebound wordt door Bram binnen geschoten. De keeper van Sportlust ’46 11 staat in het volgende kwartier meer doelpunten in de weg. Ook in de 28e minuut weet hij een kopbal van Tim te stoppen maar is hij in de rebound weer kansloos op de inzet van René: 3-0. Hierna komt Sportlust ’46 11 beter in de wedstrijd maar weten we toch met een 3-0 voorsprong de rust te halen.

Na de rust heeft Sportlust ’46 11 de tactiek verandert, in een alles of niets. Dit heeft al snel succes want na een uur voetballen is het al 3-2 en heeft Sportlust ’46 11 ook al een keer de paal geraakt. Het spel van ons wordt slordiger en gehaaster waardoor we niet meer in staat zijn om de wedstrijd te controleren en kansen te krijgen. Wel kopt Bram Riede uit een corner nog op de lat maar een kwartier voor tijd gebeurt het onvermijdelijke en staat het 3-3.
In het laatste kwartier kan de wedstrijd alle kanten op maar weten we toch aan het langste eind te trekken. In de 85e minuut denkt Bram dan toch te scoren maar hij wordt ten val gebracht in het 16 metergebied. Frank houdt zijn zenuwen in bedwang en schiet de strafschop onberispelijk binnen. De wedstrijd wordt in 89e minuut echt definitief beslist als Bram Riede in de diepte gestuurd wordt en de bal langs de keeper schiet: 5-3

De 3 punten weer binnen in een wedstrijd die bij de rust al beslist lijkt maar dit toch niet was.
HOOFDSPONSOREN
Meijers makelaars in assurantiën SVL Heftruck Service Waddinxveen Timmer- Aannemersbedrijf Cor Luijbregts
ELFTALSPONSOR
Restaurant De Chinese Muur